Villa Solgård, elinvoimaa puhtaasta luonnosta

punainen_tupa_nellin_kuva.jpgSolgårdin tilan historia ulottuu vuosisatoja taaksepäin.

Tilan olemassa oleva vanhempi päärakennus on 1800 luvun puolesta välistä. Se on saanut seistä tyhjillään vuosikymmeniä ja on säilynyt alkuperäisessä asussaan.

Haaveissa on kunnostaa taloon tilamyymälä ja kesäkahvio.

Uudempi päärakennus on 1900-luvun alkupuolelta. Vanhaa kunnioittaen olemme kunnostaneet siitä itsellemme kodin.talo__nellin_kuva.png

Muita rakennuksia on säilynyt pihapiirissä toistakymmentä, mm vanha riihi, jota on tarkoitus joskus kunnostaa ja ottaa käyttöön.

Tilan ympärillä on vanhaa metsää, josta laitoimme 11 ha Metson kautta suojeluun.

Tilamme on käynyt läpi luomusiirtymäajan ja 2014 alkaen on kokonaan luomussa. 2013 keväällä istutimme vadelmaa ja mansikkaa, joista jo saman kesän aikana tuli aivan mahtava sato!

Muut pellot tuottavat pääosin eläimille heinää ja kanoille rehuviljaa. Kasvimaassa kasvaa valkosipulia ja kokeellisesti muita juureksia ja kasveja.

Eläimiä meiltä löytyy Noan arkillinen, poneja, lampaita, vuohia, hanhia, kanoja, koiria ja kissoja. Välillä voi törmätä kettuun tai kuusipeuraan omenapuiden alla.

peura.jpg Tärkein tämän hetkinen tuotteemme on vanhanajan maalaismunat, tietysti luomuna. Niiden kysyntä ylittää tuotannon, parempia munia saa etsia!

Musi_puussa.jpg