Tallissa tapahtuu...

...katolle hän kiipeää...

Tallin katolle saatiin vihdoinkin viime vuonna (2016) paikoilleen vanhanmallin mukaiset ilmastointihormit. Alhaalta katsoen näytti niin hurjalta koko touhu että tuskin uskalsi katsoa. Kaikki meni kuitenkin nappiin ja nyt ilmanvaihto pelaa kuten pitääkin. Kiitos Arne!


2012

 Vanhassa, tunnelmallisessa tallissamme on aikoinaan asustellut kuulemma jopa 12 hevosta, työhevoset pilttuissaan ja tammat varsoineen karsinassa. Lattiassa oli vielä nähtävänä kuluneet kuopintakohdat, kertoen tarinaansa menneestä ajasta.

Löysimme tallin ylisiltä vanhoja karsinan seiniä, joista rakensimme vanhan malliset boxit poneillemme. Niistä tuli hurjan hienot! Tallin sisäkorkeus on n. 3 metriä, ja seinät varmasti metrin paksut. Koko rakennus on aikoinaan rakennettu kallion päälle, tukevasti se seisoo edelleen paikoillaan.

Tallissa asuu 3 ponia ja varsa, 8 vuotias shettis Rosita,  15 vuotias pilkullinen tamma Pricki,  varsansa Phlicka af Solgård ja Wilken, Tanskasta tuotu Knabstrupper-poniruuna joka täyttää kohta  4 vuotta.

Toisessa päässä tallia asustaa villalampaamme ja pihavuohemme. Vuohet antavat meille kesäisin maitoa, vaikkeivät edes kilistele, jopa Ratamo, joka ei ole koskaan tullut tiineeksi. Maidosta teemme jogurttia, viiliä, fetajuustoja ym. Se maistuu myös sellaisenaan ja on varmasti terveellistä.

Lampaat toimittavat ruohonleikkurin virkaa, villa on niillä pehmeää, ja haaveissa on joskus järjestää kehruukursseja villakärpäsen puremille. 

Kaverukset

Pricki

Rosita

Lampaat