Tästä se alkaa...

15.2.2914

Vadelmasatomme yllätti kaikki odotukset, keräsimme myyntiin vielä syyskuun loppupuolella ihania suuria vadelmia. Odotamme jännityksellä miten talvi on kohdellut kasvustoamme. Mikäli talven selkä taittuu tällaista vauhtia, selviää se tuota pikaa.

21.7.2013

Ihmeiden aika ei ole ohi, sillä varsin myöhään istuttamistamme  mansikan taimista valmistui mahtavia maistiaismarjoja! Kuiva kesä teki kiusaa, mutta ensimmäiset marjat olivat suuria ja mehukkaita, maussa vivahdus metsämansikkaa, kiinteitä ja erittäin hyvänä säilyviä. Lajike on uusi ja jos talvesta säilyvät hengissä, lisäämme varmasti ensi vuodelle. Istutimme myös kotimaista Polkaa, josta ensimmäistä satoa voi odotella ensi kesänä.

Vadelmamme lupaavat myös mahtavaa satoa, vaikka vasta toukokuussa ne saimme penkkeihin. Lajike on Glen Fine, joka on verrattavissa Glen Ampleen. Molempia olemme istuttaneet nyt varovasti ja mikäli kaikki menee hyvin, lisäämme ensi vuonna.

Nämä lajikkeet ovat suht uusia Suomessa, marja on suuri ja makea, sopii sekä pakastamiseen että tuorekäyttöön.

 

Olemme saaneet osalle pelloista (6,11ha) luomuhyväksynnän, loput valmistuvat luomuun 2014.

Olemme istuttaneet kiivalla tahdilla valkosipulia, vadelmaa, mansikkaa, perunaa ja vielä on muutama pikkulohko odottamassa, keleistä riippuu mitä sinne ennätetään laittaa. Tuntuu mukavalta kun vihdoin saamme virallista luomua, vaikka koko ajanhan olemme noudattaneet luomuasetuksia.

Koska kaikki pitää oppia vanhanaikaisesti kantapään kautta, on tulos aina yllätys. Tosin nykyään  googlettamalla saa käytännön töihin hyviä neuvoja. Miten pärjäisimmekään ilman nettiä?

Kastelujärjestelmät vaativat vielä opettelua ja liittimiä, viime vuonnahan niitä ei edes tarvittu. Sitten sopii vain toivoa etteivät heinäsirkat, tulvat ja maanjäristykset iske juuri meidän kohdalle..;)

kauniimpia saa etsiä!!